Hello
Hello, here we are again...
Hoop dat het met iedereen goed gaat in Nederland ondanks het herfstige weer dat jullie helaas hebben. Bij dat idee genieten wij natuurlijk extra van het prachtige weer hier, dat klinkt best gemeen maar dat is voor ons natuurlijk ook nieuw om rond deze tijd van het jaar elke dag rond de 25/30gr te hebben.
Het zwembadseizoen is bij ons nu officieel geopend, elke dag nemen de jongens na school een heerlijk verfrissende duik in het zwembad, voor mij is het nog een beetje fris (flauw he) en Roger plonst er af en toe ook in.
We genieten nog steeds elke dag van het heerlijke land waar we wonen en beginnen ons steeds beter thuis te voelen. We wonen hier nu drie maanden en dat is toch ongeveer de tijd die je nodig hebt om een beetje in te burgeren. Alles begint nu normaler te worden, het links autorijden en het brengen en halen van de kinderen op school en je begint de weg overal naartoe ook zonder navigatie te vinden. De jongens hebben hun sociale contacten en ook wij krijgen steeds meer uitnodigingen voor etentjes, feestjes en weekendjes spa en dergelijke.
Johannesburg heeft werkelijk de meest mooie locaties op alle gebied en dan hebben wij nog lang niet alles gezien. Het is een stad met enorme verschillen en dat maakt het vaak erg interresant, het verschil tussen 'blank en zwart'is hier nog erg groot, een groot deel van de blanke zijn hier ook erg arrogant en behandelen de zwarten ook zo, naar onze mening. De slavernij is afgeschaft maar daar lijkt het af en toe niet helemaal op .Nou kunnen wij daar nog niet erg reeel over denken omdat wij de hele historie niet hebben meegemaakt. En ik moet ook zeggen dat je ook bij de 'rijke zwarten'want die zijn er natuurlijk genoeg, ook de arrogantie ziet en nog erger soms als bij de blanken. Overigens is het ons opgevallen dat de zwarten mensen hier een veel betere smaak hebben als de blanken, qua kleding en algehele verzorging.
We hebben een schat van een maid die ook erg gestreden is voor ons, vooral als er werklui over de vloer komen dan checkt ze of alle deuren op slot zijn en zorgt er voor dat ze nergens anders komen dan nodig is en houdt ze goed in de gaten. Ze woont zelf in een township maar wel in een stenen huis omdat zij en haar man allebei werken kunnen ze aardig rond komen. Ze komt elke dag met een taxi busje hier naartoe, dat is het openbaar vervoer van de zwarten mensen, en is vaak erg blij als ze weer heelhuids op de plaats van bestemming is, want ze zegt dat de meeste taxi drivers echt niet kunnen rijden en vaak onder invloed zijn van alcohol of drugs, er gebeuren dan ook regelmatig ongelukken met de busjes. Wij zeggen ook altijd ze zullen hun rijbewijs wel bij een pak 'dreft'hebben gekregen want ze rijden als gekken...
Gelukkig! een nieuw verhaal! allemaal al leuke contacten lees ik, daar twijfelde ik ook bniet aan. Bij ons is zwembadseizoen officieus al gesloten want er zwemt natuurlijk niemand meer(behalve kikkers...) en officieel komen ze maandag alles afsluiten. Maar als je hier (nu vanuit den bosch) naar buiten kijkt dan snap je dat wel: grijs en saai.....groetjes, Ria
Erg leuk om te lezen en blij om te horen dat het jullie goed gaat. Hier is de moesson inderdaad toegeslagen, wel balen, maar dat hoort erbij. Veel groeten uit IJsselstein van de Stookertjes!
Gerard
Hallo Petra.
Het was leuk je net gesproken te hebben.
Groetjes en een dikke kus van Mama
hallo allemaal,
fijn weer een verhaaltje,zo snel ingeburgerd.
voor wereld dierendag voor vriend bono mooi nieuw kussen aangeschaft . . . helaas heeft hij wat meer moeite gewend te raken ! hij kiest voor de voetbaltas van thomas, geloot het of niet . . .Hij past erin !!!
liefs nic,sophie,len,thom,jules,bono xxxxxxxxxxx
hallo allemaal hier even een briefje uit waalwijk.
wij hebben de brief gelezen die jullie geschreven hebben en gezien alles prima gaat. jullie zijn al goed gewend. laatst vertelde je dat nino op kamp ging en wanneer gaat hij? wij hoorde dat julian ook aan het sporten is en we hopen dat hij het met plezier doet. petra en roger jullie hebben daar ook al vrienden gemaakt waar je af een spa kunt drinken. wij willen ook een spa alleen wij pakken het uit de kraan, daar komt het toch vandaan. en voor roger gefeliciteerd alvast met je verjaardag en we zullen dan nog wel even bellen. jammer dat ik niet langs kan komen voor een potje bier dat ik dan met 25graden kan opdrinken. allemaal fijne dag voor de verjaardag en het cadeau moet je maar op komen halen wij kunnen niet zo ver fietsen en met de auto kost het iets teveel benzine.
heel veel groetjes en tot wederhoren!!
Ha die Petra, Roger en kids...hebben net ff jullie verslag gelezen en de foto's bekeken.Ziet er allemaal super uit daar, en dat ook nog met die weersomstandigheden...heel vervelend allemaal.. en dan nog 'n blanke poolman ook, knappe vent..ik kan m'n eigen voorstellen dat je je daar thuis kunt voelen..prettig weekend nog, en zou harstikke leuk zijn als we via deze weg contact kunnen houden..
gr, en fijn weekend nog
Fijne verjaardag gehad? Voor Roger niet voor het eerst in het buitenland maar wel voor eerst met het hele gezin(denk ik)!Nogmaals: veel plezier zondag met alle nieuwe vrienden. En ja: ik ben jaloers dat ik daar niet bij ben...liefs Ria
Wat heerlijk om die zonnige foto's te zien. Zoals ik al schreef vorige week, zal heerlijk geweest zijn je verjaardag in de lente Roger! En dan nu al weer allemaal vrienden en kennissen erbij, klinkt gezellig hoor, echt jouw ding ook he Petra ;). Naarmate het hier kouder en natter wordt verlangen we hier inderdaad ook meer naar de zon. Veel plezier rondom de swimming pool en alle andere heellijkheden daar, Veel liefs, Anita, Victor en Gil xxx