9 maanden alweer!
9 maanden alweer....
Wowwe ziin hier alweer 9 maanden, time flies when you're having fun..
Deze keer moest ik heel goed nadenken wat te schrijven, het is niet dat we niks meemaken maar ik denk juist doordat we ons inmiddels thuisvoelen hier, alle dingen die hier in deze geweldige maar toch eigenaardige stad gebeuren ons niet meer zo opvallen en dus ook niet de moeite waard lijken. om te vertellen..
Maar als je dan weer visite krijgt, zoals wij laatst uit Nederland en een collega van Roger uit de UKdie bleef slapen, dan vallen zulke dingen je weer op..
Het autorijden blijft ook nog altijd iets waarbij je heel alert moet blijven omdat er zoveel mensen hier zijn die nooit hebben geleerd hoe te rijden en waarschijnlijk hun rijbewijs hebben gekocht..
Het rugby seizoen is geopend en aangezien rugby met cricket de belangrijkste sport hier is, was dat een hele happening..
Op school bij de jongens hebben we gekeken naar de eerste wedstrijd van het 1e rugby team. Elke school heeft zijn eigen war-cries, datzijn liederendie ze zingen/schreeuwen bij elke wedstrijd en zo ook bij de wedstijd van het 1e rugby team. Dit gaat dan tevens gepaard met trommelgeroffel als de spelers het veld op komen rennen, je krijgt er gewoon kippevelvan wanneer een paar honderd van die jongens dit luidkeels mee staan te zingenof schreeuwen.
De meeste mensen zijn hier helemaal gek van rugby en gaan echt helemaal op in het spel, aangezien wij nog niet alle spelregels snappen is dat voor ons nog even wennen, maar ikdenk dat we dat gauw genoeg doorhebben..Ik vind het een vrij ruige sport om naar te kijken en zit dan ook tussendoor om me heen te kijken of niet meer mensen dat ook vinden, maar er is eigenlijk niemand die angstvallig zit te kijken...
Julian is ook begonnen met rugby en vind het erg leuk, hij ziet er stoer uit in zijn rugby kleding vooral omdat eronder zijn shirt van die extra kussens zitten..en dat maakt hem twee keer zo breed..
Nino heeft ook even rugby geprobeerd maar dat lag hem niet helemaal en is nu begonnen met cross country.. Hij kwam net thuis en zat al helemaal onder de bagger van zijn eerste training!
Nino ging laatst met een paar vrienden naar een feest en dat gaat hier als volgt, wanneer je het leuk vindt om jouw huis beschikbaar te stellen om een feest te geven dan is er een club van mensen die dat voor jou organiseren.Zij regelende muziek e.d enzij maken dan ook een advertentie die ze opbijv. Facebook zetten.Iedereen die het leuk vindt kan een ticket kopen en daar naartoe gaan, vervolgensheb je danzo'n paar duizend jongelui die dan een leuk feestjebouwen bij jou in je tuin enin je zwembad. Als dan vervolgens ook depolitie aan de deurkomt, jaaa dan koop je die gewoon af en gaat het feest gezellig door, echt leukhoor, alleen niet bij ons thuis....!!
De paasvakantie op school is van begin april tot begin mei, we hebben inmiddels lekkereen vakantie naar Durban geboekt. We gaan de omgeving bekijken en natuurlijk ook aan het strand liggen als het weer het toelaat,wij zitten nu inmiddelsinde herfst en dat begin je vooral 's avonds al te merken omdat het al wat frisser wordt.. Durban is gewoon nog steeds rond de 30 graden en de Indische oceaan is ook niet al te koud, dus geen paniek.
Afgelopen weekend ben ik met een aantal vriendinnen naar een thaise spa/wellness geweest.Dit was heerlijk!!!Die thaise vrouwtjes zijn absoluut niet flauw en hebben een ontzettende kracht waarmee ze je masseren, terwijl ze maar zo klein en iel zijn zou je dat niet verwachten..., maar toch!
Voor begin aprilstaat een straatfeest met braai en alles erop en eraan op het programma, dus leuk om de rest van de buurt te leren kennen.Verder gaan we een avondje sky-dining, dat is lekker eten op zo'n 60 meter hoogte in de lucht. Je zou zeggen wat is daar nou aan, inderdaad, klopt,maar dat weet ik ook nog niet,daarom gaan we het uitproberen!Ik zalfoto'smaken wanneer ik in de lucht hang en ze op het reislog plaatsen, oke..!
Jullie gaan gelukkig in Europa het mooie weer tegemoet, alvast een heel mooi voorjaar!!
Hoi Petra Roger en kids,
Leuk om weer eens even op jullie site te kijken, al is het wel lang geleden, en dan te zien dat jullie het zo fijn daar hebben en de jongens ook goed gewend zijn.
Leuke foto's! Hier gaan we inderdaad de lente tegemoet, sterker nog, het is al een week lente met prachtig open weer en 14 a 15 graden. Jullie gaan met pasen fijn naar Durban, zo zie je nog eens iets en wij wachten op 29 mei om met de caravan een maand lang door Italie te trekken, tot onder in de laars richting Sicilie. Natuurlijk op de heenweg even naar de, dan inmiddels geboren, tweelingzoontjes van Natasja gaan kijken. Verder zijn wij nog erg gelukkig en gaat alles voorspoedig hier, zelfs met mijn haar heb ik, sinds 6 maanden, de juiste kapper gevonden: Walter de Rooy Coiffures. Wij wensen jullie het allerbeste en hebben vast wel weer een keertje contact. Groetjes van Anja en Max
Hi levensgenieters,
Leuk te horen en te zien dat jullie je goed vermaken! Hier is het weer zijn tijd al vooruit, soms al echte warme lentedagen en alles staat prachtig in bloei. Kortom we genieten weer meer van het buitenleven, waardoor het weer even geleden is dat we contact hadden ;)
Fijn ook dat jullie samen even een break hebben die je in Durban gaat doorbrengen, klinkt ook al zo goed, maar pas wel op voor de white shark hè!
Wij hebben onze plannen al weer gemaakt voor de zomer in Portugal, altijd leuk om naar uit te kijken. ...alleen eerst nog even mijn studie afronden en examen doen begin juli.
Hele fijne vakantie gewenst!
Com muitos beijinhos en veel liefs van
Anita, Victor en Gil